Cătănoiu Diana Elena ne învaţă cum să pregătim o delicioasă prăjitură cu vişine.


Ingrediente Prăjitură cu vişine:

Blat: 

12 gălbenușuri, 300 grame zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 5-6 linguri cacao, 2 lingurițe bicarbonat de sodium, 400 grame făină. Se prepară două blaturi.

Siropul: 

Se scurge zeamă de la vișine, se fierbe cu zahăr se lasă la răcit, se pune un pic de esență de rom, se însiropează blaturile.

Crema 1: 

600 ml lapte, 250 grame zahăr, 2 pachete zahăr vanilat, 2 budinci vanilie. Se face budinca, se lasă la răcit, se amestecă cu 400 grame margarină.

Crema 2: 

500 grame cremă patiserie Megle (frișcă), frișcă (smântână) - 400 grame de 32% grăsime. Se bat separat după care se amestecă împreună.

Asamblare Prăjitură cu vişine

Blat însiropat, jumătate din cremă 1, vișine proaspete sau congelate, jumătate din cremă 2, blat însiropat, cealaltă jumătate din cremă 1, vișine, cealaltă jumătate din cremă 2. Deasupra se pune glazură de ciocolată sub diferite forme.

 

 

Loading...