Reţete de la cititori: Prăjitură foaie peste foaie - Clementina Cojan

Ultima actualizare:

    Prajitură foaie peste foaie
Prajitură foaie peste foaie

Ingrediente: 6 ouă, 200 g mac, 250 g zahăr, 1 praf de copt, 8 linguri de făină.    Crema: 3 ouă întregi, 3 linguri de făină, 300 ml lapte, 7 linguri zahăr, 1 pachet unt.

Preparare

Pentru foi mixăm ouăle cu zahărul până acesta se topeşte. Adăugăm, pe rând,  celalalte ingrediente. Se obţine un aluat mai moale din care facem 4 foi pe dosul tăvii.

Pentru cremă amestecăm pe baie de aburi ouăle cu laptele, făina şi zahărul până obţinem o cremă. O lăsăm să se răcorească şi o amestecăm cuuntul frecat spumă. Adăugăm şi 2-3 plicuri zahăr vanilinat şi asamblăm prăjitura. Foaie, cremă, foaie, cremă. Peste ultima foaie se pune cremă şi se răzuieşte ciocolată. Se taie a doua zi, când s-au înmuiat foile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net