Reţete de la cititori: Raţă la cuptor

Ultima actualizare:

    Raţă la cuptor
Raţă la cuptor

Panazan Bianca Raluca ne-a pregătit raţă la cuptor.

Ingrediente pentru marinat Raţă la cuptor:

ulei de măsline, 50 ml vin alb, sare/piper alb, ghimbir şi praf de curcuma.

Pentru preparare Raţă la cuptor:

1 raţă, 1 portocală stoarsă, 2 căţei de usturoi.

Pentru marinat:

Se taie bucăţile cu grăsime, se unge raţa cu ulei de măsline pe ambele părţi, se presară condimentele şi se stropeşte cu puţin vin. Se lasă la frigider o zi.

Pentru preparare:

Într-un vas de lut punem raţa împreuna cu sosul format de la marinat. Raţa se crestează şi se pun felii de usturoi.

Se pune puţină apă în vas, se acoperă cu capac şi se dă la cuptor pentru o ora, o oră jumătate. Se scoate capacul, se pune sucul de portocală peste raţă şi se dă iar la cuptor până când se rumeneşte bine, circa 1 oră. Se poate pregăti între timp o garnitură de cartofi noi cu mărar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net