Ingrediente pentru blat: 6 linguri făină, 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri ulei, 2 linguri zahăr pudră pentru decorare.Ingrediente pentru umplutură: 2 linguri zahăr, 5-6 mere, 3 linguri griş, scorţişoară.


Mod de preparare:

Se unge o tavă cu ulei şi în ea se rad merele curăţate de coajă şi se întind pe toată tava. Deasupra merelor se presară zahărul, scorţişoara
şi grişul.

Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile amestecate cu ulei iar apoi se încorporează făina. Compoziţia obţinută se toarnă
în tavă peste mere şi se întinde uşor ca să nu se amestece cu merele. Se introduce tava la cuptor pentru circa 30 de minute până se rumeneşte
blatul.

Se scoate tava din cuptor şi se lasă 2-3 minute, timp în care aşezăm pe masă un prosop peste care punem hârtie de copt. Se presară zahărul
pudră peste hârtie şi apoi răsturnăm tava şi rulăm. Lăsăm prăjitura învelită în prosop să se răcească, apoi se desface, se taie felii şi se
poate servi.







 
 
Loading...
Citeste tot despre: