Ingrediente:

-          300 gr brânză feta

-          o foaie de plăcintă

-          3 ouă

-          1 legătură ceapă verde

-          1 bucată unt cât o nucă

-          250 gr lobodă

-          2 linguri pesmet

-          piper

Mod de preparare:

Se curăţă loboda, se spală şi se toacă mărunt. La fel se procedează şi cu ceapa verde. Într-o tigaie se pune untul, ceapa şi apoi se adaugă loboda.  Se lasă pe foc până scade apa lăsată, se adaugă brânza sfărâmată şi se amestecă bine. Când s-a răcit compoziţia se adaugă cele trei ouă bătute, pesmetul şi piperul. Se unge o tavă de tartă, se tapetează cu făină, se taie o jumătate din foaia de plăcintă, se întinde puţin, se aşează în tavă şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri. Se adaugă compoziţia şi se acoperă cu celălaltă foaie de plăcintă. Deasupra se unge cu gălbenuş de ou şi se dă la cuptor 40-45 de minute.

 

Loading...