Rețete de la cititori: Tort cu gelatină şi ananas – Andreea Anghel

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se amestecă gelatina cu zeama de la compoturile de ananas şi puţină zeamă de la o lămâie. Compoziţia se dă la frigider să se întărească. După, separi gălbenuşurile de albuşuri şi cu o ceaşcă de zahăr freci gălbenuşurile bine, până se topeşte zahărul.

Amesteci albuşurile cu cealaltă ceaşcă de zahăr şi le baţi spumă. Scoţi gelatina de la frigider, o amesteci cu gălbenuşul şi o dai la foc mic. Amesteci continuu şi o laşi până nu poţi ţine degetul în ea, dar nici să frigă prea tare. După ce o laşi două trei minute să se răcească, o amesteci cu albuşurile. Între timp, pregăteşti şi frişca. Frişca o amesteci cu bucăţelele de ananas.

Nu uita să păstrezi frişcă pentru ornat. Frişca o amesteci apoi cu gelatina şi după ce amesteci bine pui toata compoziţia într-o formă (tavă, castron, depinde de forma în care vrei să îţi iasă tortul). Important pune folie în formă şi deasupra compoziţiei pentru că îţi va fi mai uşor când o vei răsturna. O bagi la frigider şi o laşi câteva ore sau o scoţi a doua zi. După ce s-a întărit ornezi tortul cu frişca rămasă şi fructele.

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net