Reţete de la cititori: Tort cu piersici şi ananas

Ultima actualizare:

    Tort cu piersici şi ananas
Tort cu piersici şi ananas

Ana Ghercea ne-a pregătit un tort cu piersici şi ananas.

Ingrediente Tort cu piersici şi ananas:

8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 praf de copt, 1 conservă de ananas, 1 conservă de piersici decojite, 1 kg frişcă lichidă.

Mod de preparare Tort cu piersici şi ananas:

Se face un blat astfel: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează încet gălbenuşurile apoi se adaugă făina cu praful de copt amestecându-se încet. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă de tort rotundă, tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până se coace. Se foloseşte ca şi sirop pentru însiropat blaturile zeama de la cele două conserve de ananas şi de piersici. Când blatul este copt, se scoate din cuptor şi se lasă puţin să se răcească apoi se taie blatul în două, obţinându-se 3 blaturi mai subţiri. Se bate frişca până este tare iar apoi ne apucăm de montat tortul. Pe un platou sau o farfurie rotundă punem partea de jos a blatului, o însiropăm bine, punem frişca şi deasupra bucăţile de piersici tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă. Punem a doua bucată de blat, apăsăm puţin ca să se aşeze bine frişca şi piersicile puse anterior, însiropăm, punem frişcă iar apoi cubuleţe de ananas scurse bine de zeamă. Punem şi partea de sus a blatului, însiropăm bine iar apoi îmbrăcăm tortul în frişcă. Îl decorăm cu piersici şi ananas sau cum doreşte fiecare.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net