Ingrediente: Blat: 6 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt.


Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi batem în continuare până obţinem o bezea tare. Adăugăm gălbenuşurile. Încorporăm făina, praful de copt şi cacao şi turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cupor.

Crema: 400 g frişcă lichidă, 2 cutii mascarpone, 100 g zahăr pudră, 100 g ciocolată cu lapte, 2 linguriţe cremă de nes.

Se mixează frişca până se întăreşte, apoi se adaugă cele două cutii de mascarpone şi zahărul pudră. Se împarte crema în două părţi egale. Într-o parte se pune ciocolata bucăţele şi în cealaltă se pune crema de nes.

Sirop: 400 ml apă, 150 g zahăr, 1 esenţă rom.

Se pune apa cu zahărul la fiert până se topeşte zahărul. Când se răceşte puţin se adaugă esenţa de rom.

Glazura

Încălzim frişca lichidă, adăugăm ciocolata ruptă cubuleţe, untul şi amestecăm până obţinem o compoziţie fină.

Se taie blatul în două, se însiropează şi se asmbalează astfel: peste primul blat se pune crema de nes, se pune a doilea blat, apoi crema de straciatela.Deasupra se ornează cu glazura de ciocolată.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: