Reţete de la cititori: Tort cu vişine şi brânză - Ciobanu Roxana

Ultima actualizare:

    Tort cu vişine şi brânză
Tort cu vişine şi brânză

Ingrediente:

  • Pentru blat:
  • •        6 ouă
  • •        6 linguri zahăr
  • •        6 linguri făină
  • •        2 linguriţe rase praf de copt
  • •        2 linguriţe zahăr pudra cu păstăi de vanilie
  • •        1 borcan mic de vişine fără samburi
  • Crema:
  • •        100 gr unt
  • •        700 gr brânză de vaci cremoasa
  • •        250 ml frişcă lichidă
  • •        200 gr zahăr pudra
  • •        coajă rasă de lămâie
  • •        2 linguriţe extract de vanilie
  • •        30 gr ciocolată cu lapte
  • •        decoraţiuni din zahăr

Mod de preparare: Blatul:  Eu am copt blaturile separat, dar voi puteţi face unul şi să îl tăiaţi în două. Separăm ouăle şi mixăm gălbenuşurile cu zahărul.

Adăugăm o linguriţă praf de copt, una cu zahăr pudra cu păstăi de vanilie şi 3 linguri făină. Separat batem albuşurile spumă cu un praf de sare.

Acestea le încorporăm în compoziţia de gălbenuşuri cu o paleta, dar cu mişcări lente de jos în sus. Scoatem visinele din borcan şi le scurgem bine de sirop.

Ungem o tavă rotundă (cu diametrul de 26 cm) cu unt şi o tapetăm cu făină.

Punem jumătate din vişine, turnam compoziţia de blat peste şi nivelăm.

Îl introducem în cuptorul încins, la o tempetaruta potrivită pentru 12-15 minute.

Când este gata îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească. La fel procedăm şi cu al doilea blat.

Crema: Frişcă lichidă, rece, o mixăm până devine o spumă. Untul îl mixăm cu zahărul pudra până obţinem o crema, adăugăm brânză de vaci, extractul de vanilie şi coajă rasă de lămâie. Mixăm bine, apoi cu o paleta, încorporăm frişcă bătută (mai oprim 4-5 linguri pentru ornat). Pentru însiropat blaturile, am pregătit un sirop dintr-o cană de apă, câteva bucăţi coajă de lămâie dar fără partea albă, două linguri de zahăr. Le punem pe foc să dea 3-4 clocote, apoi îl lăsăm să se răcească.

Tavă în care am copt blaturile o tapetăm cu folie alimentară. Aşezăm prima foaie de blat, o insiropam bine, apoi punem mai bine de jumătate din crema. Punem foaia a două, insiropam şi restul de crema. Nivelăm frumos, iar din frişcă oprită formăm câteva moaţe. Dăm tortul la frigider pentru circa o ora, apoi îl scoatem pe un platou. Ciocolată o tăiem cu cuţitul, punem pe centrul tortului şi pe laterale unde este crema. Punem şi câteva decoraţiuni din zahăr. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net