Reţete de la cititori: Tort «Hora oamenilor de zăpadă» - Daniela Stângaciu

Ultima actualizare:

Ingrediente pentru uns tortul: 1 pachet unt 80% grăsime, 200 g zahăr pudră.

Ingrediente cremă: 1/2 borcănel gem caise, piersici, prune, 600 g ciocolată albă, 500 ml frişcă.

Sirop caramel: 150 g zahăr, 200 ml apă fiartă. (Se caramelizează uşor zahărul, apoi se pune apa fiartă peste şi se lasă la fiert câteva minute).Ingrediente pastă zahăr: 1,300 g zahăr pudră (cernut de 2 ori), 1 plic gelatină granulată, 2 linguri miere energizantă, 1 lingură margarină la cub, 6 linguri apă.

PreparareSe pune într-un lighenaş circa 1/4 din zahărul pudră cernut, în mijlocul lui formăm o mică gropiţă. La bain marie punem 6 linguri de apă în care hidratăm gelatina granulată, adăugăm cele 2 linguri de miere energizantă şi lingura de margarină la cub. Lăsăm puţin să se omogenizeze dar fără a aduce lichidul la fierbere. Îl luăm de pe foc şi îl adăugăm în zahărul pudră amestecând uşor cu o lingură. Când aluatul nu mai poate fi amestecat cu lingura îl luăm la frământat pe masa de lucru acoperită cu zahăr pudră. Frământăm adăugând zahăr pudră până ce pasta nu se mai lipeşte de masa de lucru. Iese exact ca o minge mică elastică uşor de modelat şi întins, de culoare albă uşor spre crem (depinde cât de bun este zahărul pudră, recomand zahăr pudră din magazin nu râşnit acasă). Se întinde o foaie subţire de câţiva milimetri cu un sucitor mai gros, ajutându-vă de câteva picături cu ulei sau amidon de porumb ca să nu se lipească. Se poate colora cu coloranţi gel sau praf, şi decupa cu diferite forme sau modela ce decoraţiuni doriţi dvs.

Mod pregătire blat: Se separă albuşurile de gălbenuşuri, albuşurile se bat spumă, şi se adaugă zahărul. Peste gălbenuşuri se pun cele 8 linguri de ulei, se amestecă un pic apoi se adaugă în albuşuri. Cernem făina, adăugăm în ea cacao şi praful de copt le omogenizăm apoi le amestecăm cu albuşul şi gălbenuşurile, aluatul rezultat îl punem într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt. Se bagă la cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute. Se scoate, se lasă la răcit după care se taie în 3 părţi egale.

Se însiropează cu siropul caramel (răcit în prealabil). Blatul de jos după ce îl însiropăm bine, ungem cu jumătatea de borcan de gem sau dulceaţă, apoi adăugăm un strat de cremă. Pe al doilea lea blat ăl însiropăm şi adăugăm direct crema de ciocolată albă. Montăm apoi şi al treilea blat, îl însiropăm şi pe acesta, apoi îl dăm la rece pentru câteva ore. După ce s-a răcit, desfacem pachetul de unt, îl lăsăm un pic la temperatura camerei după care îl mixăm cu cele 200 g zahăr pudră până ce devine o cremă fină şi pufoasă. Cu aceasta ungem tot tortul înainte de a-l îmbrăca în pasta de zahăr, nivelând uşor cu o spatulă specială sau un cuţit mai lat.

Pasta de zahăr se întinde în foaie subţire şi se taie în 15-16 trunghiuri care de fapt ies patrulatere. Se aşează o bucăţică hârtie de copt sub prima fâşie, căruia îi răsucim un pic în interior, o margine de sus până jos. O aşezăm pe tort având grijă să punem vârful exact de la mijlocul tortului. Pentru ca fiecare fâşie să-şi găsească locul pe tort, cealaltă vine peste marginea neîndoită a fâşiei din faţă şi tot aşa. La ultima fâşie, retragem hârtiuţa de copt după ce am introdus marginea neîndoită sub marginea îndoită a primei fâşii puse pe tort. Şi gata avem un tortuleţ îmbrăcat mai deosebit.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net