Ingrediente: 900 g carne tocată de miel amestecată cu porc sau vită, 300 g muşchi de porc, 4 ouă fierte, 1 ou crud, 1 ceapă, ¼ pâine albă, 150 ml lapte, sare, piper, boia, ulei pentru uns tava, pesmet.


Pentru decor: Măsline negre, maioneză.

Pentru garnitură: legume fierte.

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Pâinea se taie felii şi se înmoaie în lapte.

În carnea tocată adăugăm oul crud, ceapa, pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă. Potrivim de sare, piper şi boia.

Amestecăm bine compoziţia până devine elastică. Muşchiul se spală apoi se usucă cu un prosop.

Se desface în jumătate pe grosime, dar nu de tot şi se deschide ca o carte. Muşchiul se aşează între două folii alimentare şi se bate bine cu un ciocan.

Apoi se sărează şi se piperează. Jumătate din compoziţia pregătită cu carne tocată se aşează în strat uniform peste muşchi.

Se aşează ouăle fierte în şir de la un capăt la altul al muşchiului peste carnea tocată. Se rulează muşchiul şi se aşează pe o folie de aluminiu unsă cu ulei cu deschizătura în jos.

Carnea tocată rămasă o aşezăm peste ruladă şi îi dăm formă de iepure.

Se presară cu pesmet din abundenţă. Se coace în cuptorul preîncălzit, la 250 de grade, 15 minute, apoi se scade temeperatura la 180 de grade şi se lasă pentru început o oră. Dacă nu este gata se mai lasă câteva minute.

Se verifică periodic rulada pentru a nu se arde. Când este gata se aşează rulada pe un platou, din măsline negre confecţionăm nasul şi ochii, iar urechile şi mustăţile din maioneză.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


 
 
Loading...
Citeste tot despre: