Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe tarabele din piaţă şi testează o reţetă delicioasă de sarmale.


Sarmale de ştevie – Ingrediente

10 frunze de ştevie
2 litri apă

Pentru umplutură

400 g carne tocată de vită
4 cepe verzi, tocate
câteva fire de mentă, tocate
câteva frunze de fenicul, tocate
4 linguri ulei
sare, după gust
piper negru măcinat, după gust
chimion, după gust
1 cană de apă
1 lămâie

Pentru sos

1 lingură ulei
4 roşii, date prin răzătoare
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguriţe mentă uscată
iaurt, pentru servire

Află cum se prepară aceste sarmale de ştevie pe clickpoftabuna.ro!

 
 
Loading...
Citeste tot despre: