Ingrediente: 

600 de grame de vişine
300 de ml de smântână
2 litri de apă
5 linguri de zahăr
o jumătate de baton de vanilie
un baton de scorţişoară
2 cuişoare
zeama de la o jumătate de lămâie
2 linguri de amidon sau 3 de făină
un praf de sare

Preparare:

Spălaţi vişinele şi le scoateţi sâmburii. Puneţi apa la fiert, adăugaţi un praf de sare, vişinele, batonul de scorţişoară, zahărul şi le lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi, adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie, cele două cuişoare măcinate şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5 minute. Când vişinele sunt fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă. Într-un bol amestecaţi smântâna cu amidonul şi miezul de la batonul de vanilie. Puneţi acest amestec în oală şi mai fierbeţi supa 5 minute. Opriţi focul, lăsaţi supa să se răcorească câteva ore pentru a se desăvârşi şi înmiresma. Vă recomand să o serviţi rece, dacă aveţi răbdarea necesară să aşteptaţi să se răcorească! Poftă bună!

 

Loading...