Tagliatelle cu ton şi smântână - Reţetă

Ultima actualizare:

    Tagliatelle cu ton şi smântână
Tagliatelle cu ton şi smântână

Din categoria simplu, rapid si bun! Astăzi învăţăm să gătim tagliatelle cu ton şi smântână. Fie că pregătiţi pastele cu un aparat special sau le folosiţi pe cele din comerţ, rezultatul va fi pe placul tuturor. Spor la gătit!

Tagliatelle cu ton şi smântână: INGREDIENTE

  • 400 grame paste
  • 250 grame ton în ulei (de măsline)
  • 300-350 grame smântână grasă - 24% grăsime
  • 3-4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru ornat
  • ton
  • frunze de busuioc

Tagliatelle cu ton şi smântână: MOD DE PREPARARE

Uite cum se prepară tagliatelle cu ton şi smântână. Fierbem pastele în apă cu sare şi o lingură ulei, conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi le scurgem. Cât timp acestea se fierb, noi mărunţim tonul în ulei cu o furculiţă (împreună cu uleiul), apoi îl amestecăm cu smântână, usturoiul zdrobit, puţină sare şi puţin piper proaspăt măcinat. Păstrăm câteva firicele de ton pentru decorul farfuriei, potrivit divainbucatarie.ro. Turnăm sosul peste pastele scurse de apă şi amestecăm până se omogenizează.

Punem în farfurii pastele, ornăm cu câteve bucăţele de ton păstrate şi frunze mici de busuioc. Aceste tagliatelle cu ton şi smântână se servesc imediat! Dacă preferaţi să faceţi voi pastele în casă vă dăm reţeta mai jos. Aveţi nevoie de 300 grame de făină, trei oua, sare şi o lingură de ulei de măsline. Într-un bol mare amesteci făina şi sarea (după gust, cam ½ linguriţă). Faci o adâncitura în mijlocul ei şi fie spargi direct ouăle acolo, fie le baţi separat într-un bol cu o lingură de ulei de măsline şi le torni apoi în adâncitură.

Începe să încorporezi făina, treptat, cu răbdare (cu vârful degetelor sau cu furculiţa) până când aluatul începe să prindă formă şi să se îngroaşe. Apoi îl scoţi din bol şi îl aşezi pe blat sau pe masa (tapetate cu făină) şi să îl frămânţi vârtos. Înainte şi înapoi, apăsând, întinzând, strângând energic, adăugând făină dacă încă este lipicios. Înveleşte aluatul într-o folie alimentară şi lasă-l să se odihnească în frigider timp de o jumătate de oră înainte să îl foloseşti. Indiferent că le folosiţi pe cele din comerţ sau cele preparate în casă, aceste tagliatelle cu ton şi smântână vor fi tare gustoase. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net