Ingrediente: 400 g pişcoturi Savoiardi, 4 ouă, 400 g mascarpone, 120 g zahăr, 3 linguri cu vârf cafea, 1 lingură esenţă de rom, 3 linguri lichior de cafea, cacao.


Mod de preparare:

Pentru reuşita acestei reţete trebuie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Se prepară o cafea tare din 400 ml apă şi 3 linguri de cafea cu vârf. Se lasă să se răcească şi se adaugă o lingură esenţă de rom şi 3 linguri lichior de cafea.

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se mixează gălbenuşurile cu 60 g zahăr până se obţine o compoziţie deschisă la culoare şi cu volum dublat.

Apoi se încorporează câte o lingură de mascarpone şi se amestecă bine după fiecare.

Albuşurile se bat spumă tare. Se adaugă câte o lingură de zahăr şi se mixează în continuare până la epuizarea celor 60 g de zahăr.

Se adaugă treptat această spumă în crema mascarpone amestecând uşor de sus în jos. (nu folosiţi mixerul deoarece se lasă albuşurile).

Se introduce crema pentru tiramisu în frigider şi se lasă până când se termină de pregătit primul strat de pişcoturi.

Se introduc rapid prin cafea ambele părţi ale pişcoturilor astfel încât ele să fie doar un pic umezite. Dacă sunt îmbibate prea tare cu cafea, în final tiramisu va fi moale.

Într-o tavă cu margini înalte se aşează primul strat de pişcoturi, se acoperă cu cremă, se nivelează şi se pudrează cu cacao.

Apoi se aşează al doilea strat de pişcoturi, se acoperă cu cremă, se nivelează şi se pudrează cu cacao cu ajutorul unei site.

Se acoperă tava cu o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 4-6 ore.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Loading...
Citeste tot despre: