Aveţi poftă de ceva dulce? Ce ziceţi de un tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă? E delicios, iar cei dragi vor savura fiecare porţie. Puteţi folosi orice fruct doriţi, noi am ales portocale, ananas şi kiwi. Le puteţi cumpăra din comerţ sau le puteţi folosi pe cele din compoturi.


Tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă: INGREDIENTE

  • 6 gălbenuşuri
  • 2 căni de lapte
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 kg frişcă
  • 3 pliculeţe gelatină
  • fructe portocale, ananas, kiwi (le poţi folosi pe cele din compot)
  • pişcoturi

Tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă: MOD DE PREPARARE

Uite cum se prepară un tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă. Prima dată pregătim vasul. Cel mai bine ar fi să optaţi pentru unul rotund. Se îmbracă toată suprafaţă vasului cu folie şi lăsaţi să treacă puţin de margini. Gelatina se pune la înmuiat în jumătate de cană de lapte. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, iar restul de lapte se pune la fiert şi se amestecă puţin lapte fierbinte cu spumă de ouă, apoi încet se răstoarnă peste lapte şi se amestecă până se îngroaşă  ca o ciulama.

Încă puţin şi acest tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă va fi gata. Lăsăm crema să se răcorească. În această cremă se pune gelatin. Crema trebuie să fie caldă  cât poţi ţine degetul în ea pentru a se amesteca bine gelatina. În timp ce amestecăm, se pune la robot şi frişca. După ce frişca e gata o punem la frigider. Am tăiat felii  pentru ornate: cam patru portocale mari pe care le-am fiert pentru câteva minute în apă simplă şi încă 3-4 minute în altă oală cu sirop de zahăr. După ce se scot şi se răcesc se îmbracă pereţii vasului cu portocale, scrie flu.ro.

Crema de ouă se amestecă cu frişca şi se răstoarnă jumătate din cantitate peste portocale. În crema nou formată amestecăm şi cuburi din feliile fierte de portocală care au rămas, apoi se adaugă fructe tăiate cubuleţe: ananas şi kiwi. La final se pune restul decremă. Deasupra se aşează pişcoturi trecute foarte uşor prin siropul de la compotul de ananas. Acest tort de portocale cu pişcoturi şi frişcă se dă la frigider înainte de fi servit. Poftă bună!

 
 
Loading...