Tort răcoros cu iaurt - Grigore Elena

Ultima actualizare:

    Tort răcoros cu iaurt
Tort răcoros cu iaurt

Ingrediente:

Blat: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 1 linguriţă praf de copt, 2 linguri de cacao.

Crema: 900 g iaurt cu fructe (eu am folosit Casa Bună de caise), 200 ml frişcă lichidă, 3 plicuri de gelatină.

Ornat: 200 ml frişcă lichidă, 3 ciocolată Milka cu lapte, compot de caise.

Mod de preparare:

Blat: Albuşurile se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi se adaugă peste albuşuri. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacao şi se încorporează în amestecul de ouă. Se amestecă uşor, de jos în sus, cu lingura de lemn. Compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până trece testul scobitorii.

Crema: Iaurtul se pune într-un bol mai mare şi se amestecă cu frişca bătută bine. La final se adaugă gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se dă la frigider pentru 5 minute, timp în care tăiem blatul răcit în 3. 

Într-o oală care merge pe foc punem frişca împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. O lăsăm pe foc până se topeşte ciocolata (atenţie, nu trebuie să fiarbă). O lăsăm să se răcească bine apoi o mixăm bine.

Pe un platou punem primul blat, îl însiropăm bine cu compot de caise, peste care punem jumătate din crema de iaurt. Nivelăm bine cu o spatulă şi aşezăm al doilea blat însiropat. Punem restul de cremă, iar la final ultimul blat şi el însiropat. Se ornează cu frişcă, cu ciocolată după imaginaţia fiecăruia.

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net