10 motive să consumați cuișoare, ideale pentru acest sezon

Ultima actualizare:

    Cuisoarele sunt foarte benefice pentru inflanaţii, răceli şi dureriFoto: Click!
Cuisoarele sunt foarte benefice pentru inflanaţii, răceli şi dureriFoto: Click!

Cuișoarele sunt plante-medicament, benefice într-o varietate de boli. Acești muguri cu o aromă dulce-amăruie conțin taninuri, betacaroten, flavonoide și în proporție de 90% eugenol, o substanță foarte activă, ce combate inflamațiile.

Îndeosebi în sezonul rece, există 10 motive să beneficiați de efectele curative ale cuișoarelor pentru a combate problemele de sănătate cu care vă confruntați.

1. Infuzia de cuișoare tratează infecțiile respiratorii (răceala, gripa, sinuzita). 

Mod de preparare: Într-o cană cu apă fierbinte, adaugă 3-4 cuişoare măcinate și lasă ceaiul să clocotească un minut; după aceea, licoarea se lasă la infuzat cinci minute. Adaugă un pic de miere și consumă infuzia cât este caldă.

2. Prețioasa mirodenie era folosită în scop terapeutic din secolul al VII-lea.

Medicii acelor timpuri foloseau cuișoarele ca panaceu, termen provenit de la numele zeiței de origine greacă, având rolul ipotetic de a vindeca bolile și de a prelungi viața.

3. Cuişoarele sunt antioxidante foarte puternice, ele încarcă organismul cu energie și fortifică sistemul imunitar.

4. Ceaiul de cuişoare este un excelent calmant: tratează tusea, astmul, durerile de cap sau pe cele cauzate de măsele.

5. Uleiul de cuișoare este indicat în boli ale cavității bucale: afte, gingivite și dureri dentare. În aceste cazuri se folosesc tamponările cu ulei.6. În sezonul virozelor, o cură de 14 zile pe lună cu compoturi şi cu sucuri de fructe în care se adaugă câte două-trei cuişoare pulbere contribuie la creşterea imunităţii.

7. Infuzia de cuișoare este un remediu pentru afecțiunile digestive precum  (precum colita de putrefacţie şi balonarea), având efecte antibacteriene, sudorifice şi calmante. 

De asemenea, infuzia, preparată din trei-patru cuișoare, băută seara, cu 15 minute înaintede culcare, combate insomnia.

8. Uleiul de cuișoare  este un remediu  foarte bun pentru hipertensivi.

Câte trei-patru picături de ulei se pun pe pâine și se consumă de două ori pe zi.9. Pulberea de cuișoare, bogată în antioxidanți, se adăugă  în supe și ciorbe pentru a combate efectul grăsimilor din farfurie. 10. Uleiul de cuișoare este un excelent tonic pentru pielea uscată, obosită și pentru pungile de sub ochi.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net