Vremea s-a răcorit dintr-o dată şi deja ai simptome de răceală? Anotimpurile de tranziţie sunt presărate cu gripe şi răceli, de aceea organismul are nevoie toamna de ajutoare. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt plantele care ne întăresc imunitatea.


Ceaiul verde, plin de antioxidanţi

Pe lângă apă, ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume. El conţine antioxidanţi, care oferă energie întregului organism chiar şi în sezonul rece şi previne multe afecţiuni.

Consumaţi-l cu încredere toamna pentru că întăreşte sistemul imunitar, prin atioxidanţii mai puternici decât vitaminele C şi E şi vă pregăteşte pentru iarnă. Mai mult, acesta ajută în afecţiuni precum insomnia şi anxietatea.

Asigură o stimulare a energiei constantă, fără creşterile şi scăderile bruşte pe care le dă cafeaua.

Măceşele întăresc sistemul imunitar

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Este foarte potrivit în sezonul rece, când simptomele răcelii ne dau târcoale.

Pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin şi vitaminele B1, B2, K şi PP, proteine, acizi, celuloză, substanţe minerale, provitamina A şi zaharuri. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din 1 sau 2 linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.

Ceaiul de cătină ne dă poftă de mâncare

Astenia de toamnă vă poate cuprinde şi-şi face debutul cu simptome precum lipsa poftei de mâncare sau uşoare stări depresive. Pentru asta, avem fructele de cătină. Conţin vitamina A şi C, complexul de vitamine B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier şi sodiu.

Dintre toate fructele de toamnă, cătina are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decât citricele. În plus, e bogată şi în beta-caroten (mai mult decât morcovul), în pectine, în zaharuri, în aminoacizi şi în acizi graşi esenţiali. Ceaiul e recomandat persoanelor lipsite de poftă de mâncare şi cu imunitate scăzută.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: