Şi fructele exotice sunt la fel de sănătoase ca şi cele culese din livezile noastre. Alege kiwi, papaya sau avocado şi fă-ţi o salată gustoasă şi plină de savoare. Este vitaminizantă şi întăreşte organismul. Iată la ce te ajută.


Kiwi reglează tensiunea

Datorită componentelor nutritive şi în special a luteinei, consumul acestor fructe este indicat pentru a reduce riscul apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă.

De asemenea previne formarea cataractei, ce poate provoca orbirea. Potasiul are un rol major în reglarea presiunii arteriale, iar fibrele protejează împotriva cancerului şi a diabetului.

Avocado scade colesterolul

Avocado conţine acid oleic, grăsime mononesaturată, care ajută la reducerea nivelului de colesterol. Într-un studiu efectuat pe persoane cu un nivel al colesterolului ridicat, participanţii care au urmat o dietă bogată în avocado au înregistrat o scădere semnificativă a colesterolului.

Papaya previne diabetul

Fructul de papaya este recomandat în prevenirea aterosclerozei şi a diabetului. Nutrienţii din fructul de papaya au un rol important în prevenirea cancerului de colon.

Conţine papaină şi chimopapaină, ambele enzime fiind recunoscute pentru acţiunea antiinflamatoare şi de calmare sau vindecare a arsurilor.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: