Părinţii şi copiii sunt gata, din nou, pentru şcoală. Şi chiar dacă am încheiat drumurile la cumpărături pentru rechizite şi haine noi, mai trebuie să facem unul până la piaţă sau la supermarket, pentru a ne asigura că avem toate ingredientele pentru gustarea sănătoasă care trebuie pusă în ghiozdan.


Potrivit nutriţionistului Carmen Ţenescu, momentul începerii şcolii poate fi considerat un punct de restart, care să ajute copilul să revină la o alimentaţie cât mai naturală şi corectă, fără „ronţăieli” şi sucuri, fără a îl face să resimtă acest lucru ca pe o constrângere. 

3_tifeti_bust_la_subtitlu_copy.jpg

Medicul nutriţionist Carmen Ţenescu ne sfătuieşte ce să punem în pacheţelul şcolarilor

Iată câteva idei de pachete pentru şcoală sănătoase şi atractive pentru copii!

Rulouri în lipie 

Ingrediente: o lipie, 2 frunze salată, un ou fiert tare, 2 felii de caşcaval, o roşie, o linguriţă de cremă de brânză.
Preparare: se aşează lipia pe farfurie şi se unge cu crema de brânză. Pe toată suprafaţa se pun rondelele de ou, feliile de caşcaval, roşiile tăiate cubuleţe şi frunzele de salată, astfel încât să acopere toată suprafaţa lipiei. Se rulează strâns şi se îmbalează strâns în folie alimentară.

Tartine cu caşcaval

Ingrediente: 2 felii de pâine de secară sau cu seminţe, 2 felii de caşcaval, 2 rondele de roşie.
Preparare: pe feliile de pâine se aşează câte o felie de caşcaval, una-două de roşie şi se introduc la cuptor, 10 minute, la foc mai tare, ca să se topească puţin caşcavalul. După ce se răcoresc puţin, se pun în caserolă din plastic.

Chec de casă

Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr (varianta Green Sugar - extras din stevie, calorii zero, indice glicemic zero), 100 g făină, 75 g unt, lămâie, un plic de zahăr vanilat, jumătate plic prat de copt, o lingură cacao.
Preparare: Se bat spumă albuşurile cu zahărul. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu untul topit, lămâia rasă, zahărul vanilat şi se pun peste spuma de albuşuri. Se adaugă făina, praful de copt, se amestecă bine. Compoziţia se împarte în două şi într-una se încorporează cacaua. Se toarnă în formă crema albă, apoi cea cu cacao şi se introduce în cuptorul încins, circa 30 de minute. În pachetul pentru pauza mare pot fi puse două sau trei felii.

Suc de mere

Ingrediente: un kg mere. 

Preparare: merele se spală, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se pasează la storcătorul de fructe. Sucul se toarnă în sticla de 0,5 l, pentru şcoală, a copilului.

Suc de pepene

Ingrediente: un kg miez de pepene roşu. 

Preparare: miezul de pepene, curăţat de seminţe, se pasează şi se toarnă într-o sticlă de 0,5 l. Pentru aromă se pot pune în el două frunze de mentă zdrobite.

Suc de lămâie

Ingrediente: o lămâie, o lingură de miere. 

Preparare: lămâia se spală şi se stoarce foarte bine, apoi se pune într-o sticlă de 0,5 l, împreună cu o lingură de miere. Se adaugă apă plată sau minerală şi se amestecă foarte bine.

Loading...