3 remedii care te scapă repede de răceală

Ultima actualizare:

A venit din nou sezonul strănuturilor şi al tusei, al nasului care curge şi al durerilor în gât. Dar nu-i nimic, răceala trece mai uşor cu plantele potrivite! Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Vremea rece e preferata virusurilor care-ţi provoacă simptomele clasice de răceală. Pastilele nu fac decât să atenueze manifestările neplăcute, fără să scurteze durata bolii. Cel mai bine e să foloseşti remedii din plante, care sunt lipsite de efectele adverse ale tratamentelor clasice.

Teiul

Preparatele pe bază de flori de tei acţionează asemenea aspirinei: stimulează transpiraţia, ceea ce te aju­tă să-ţi mai scazi temperatura crescută a corpu­lui, şi reduc inflamaţiile căilor respiratorii, datorită mucilagiilor din compoziţie. În plus, sunt un bun expectorant. Infuzia o prepari dintr-o linguriţă de flori la o cană cu apă fierbinte, pe care o laşi 10 minute acoperită. Bea zilnic 2-3 căni de infuzie îndulcită cu miere.

Nalba mare

Pentru răguşeală, unul dintre cele mai bune remedii este nalba mare. Are în compoziţie o cantitate mare de substanţe mucilaginoase, care ajută la tratarea inflamaţiilor de la nivelul căilor respiratorii. Poţi să o administrezi sub formă de infuzie din flori şi frunze – o lingură într-o cană cu apă, lăsată 15 minute acoperită. Poţi respira mai bine cu 2 căni pe zi.

Lichenul de piatră

Acest remediu natural acţionează în special asupra faringitelor, laringitelor – în general asupra simptomelor de la nivelul gâtului (răguşeală, inflamaţie, durere). Se recomandă sub formă de pulbere: macină fin planta uscată, cu râşniţa electrică, şi ia câte o linguriţă rasă de 4 ori pe zi.

Trebuie să ţii pulberea sub limbă 10-15 minute, după care să o înghiţi cu apă. De asemenea, poţi folosi lichenul sub formă de macerat la rece: pune o lingură de plantă în 250 ml apă clocotită, lasă amestecul un sfert de oră, la temperatura camerei, apoi strecoară şi bea totul pe stomacul gol.

Poţi să tratezi răceala şi cu infuzie, 3 căni pe zi: foloseşte o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită, lăsată la răcit 10 minute, în vas acoperit.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net