Din secolul al VII-lea s-au păstrat până în zilele noastre patru reguli pentru menținerea sănătății!


1. Faceți doar lucruri plăcute și rămâneți doar în condiții care sunt vesele și plăcute organelor și spiritului dumneavoastră;

2. Faceți toate lucrurile minuțios, dar numai daca ele corespund firii dumneavoastră;

3. Obișnuiți-vă să priviți în mod autocritic toate acțiunile dumneavoastră;

4. Întotdeauna folosiți lucruri care produc un echilibru între stilul dumneavoastră de viață și anotimpul în care trăiți. Astfel, veți putea avea mereu senzația de bine în organism.

Terapeuții susțin că aceste patru reguli de comportament arată că pentru o viață sănătoasă nu contează numai nutriția sănătoasă și activitatea fizica, ci și nivelul mental și spiritual.

Filozofia Ayurvedică

Potrivit filozofiei Ayurvedice, contactul conștient cu sinele și cu persoanele din jur reprezintă o cerință de baza pentru o sănătate deplină. Un medic occidental începe să acționeze atunci când boala a apărut. În schimb, în Ayurveda, accentul se pune pe prevenire.

În aceasta situație, principiul valabil este următorul: orice ajută la atingerea echilibrului și armoniei contribuie la o bunăstare de sănătate, iar orice distruge armonia poate duce la apariția bolii.

De aceea, activitatea medicului ayurvedic, în comparație cu a celui occidental, include în mod obligatoriu recomandări și sfaturi pentru atingerea stării de sănătate.

Rețetele ayurvedice pentru sănătate recomandă

- O nutriție sănătoasă;

- Îngrijirea minuțioasă a corpului;

- Adaptarea la perioada anului și a zilei;

- Exerciții fizice ;

- Comportament perfect din punct de vedere etic și moral

În cadrul Ayurveda, nutriția este folosita și pentru păstrarea si restabilirea sănătății. O nutriție corectă este considerată o sursa de vitalitate la nivel fizic și mental. Potrivit principiilor ayurvedice, mâncarea influențează și corpul dar și psihicul.

Nutriția corectă asigură claritate, o voce puternica, longevitate, mulțumire și putere.

În general, Ayurveda recomanda o alimentație vegetariana, din considerente etice.

Calitățile nutritive ale cărnii, însă, sunt recunoscute și în Ayurveda; de aceea în unele cazuri, mai ales după o boala lungă care a secătuit rezervele organismului, terapeuții recomandă să se consume carne.

În Ayurveda, nutriția ponderată adaptată constituției individuale se folosește atât la prevenirea, cât și la tratarea bolii.

 

 
 
Loading...