În ultima perioadă a crescut frecvenţa parazitozelor. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune ce plante ne vin în ajutor.


Cele mai întâlnite simptome ale acestei afecţiuni sunt lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate, dureri de cap, constipaţie sau diaree dar şi insomnii sau nervozitate.

Iată ce ne ajută.

Ceai de pelin. Se prepară o infuzie de 25 g plantă la 500 ml de apă . Se efectuează o clismă seara înainte de culcare, timp de 4-5 zile

Infuzie de afine. Se face o cură de o lună de zile cu 3 căni pe zi infuzie cu o linguriţă de frunze la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 minute. Se consumă zilnic după fiecare cană de ceai de afin câte o linguriţă de fructe de afin.

Usturoi şi dovleac. 5 seminţe de dovleac decorticate consumate dimineaţa pe stomacul gol sau amestecul din 50 de g seminţe de dovleac măcinate, 50 g de miere, 2 căţei mari de usturoi pisat. Se face o pastă şi se consumă câte o linguriţă dimineaţa pe nemâncate.

Decoct de coriandru şi anason. Se recomandă consumul dimineaţa pe nemâncate timp de 7 zile. Se face un decoct. Se fierbe 10 minute câte o linguriţă din fiecare la 100 ml de apă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: