Eşti obosit, adormi greu şi te simţi lipsit de energie? Organismul se resimte după o perioadă lipsită de vegetale proaspete. Cum faci faţă asteniei? Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne dă câteva sfaturi.


Multe legume şi fructe! Dieta trebuie să fie bogată în fructe şi legume proaspete. Importante sunt sucurile de citrice, de ţelină, de morcov, salatele sau legumele preparate prin fierbere: urzici, spanac, untişor. O combinaţie foarte bună este amestecul de 300 g suc de morcov cu 200 g suc de spanac.

Infuzii de plante. Amestecaţi plante uscate precum flori de arnică, coajă de stejar, sunătoare, gălbenele, coada calului, creson şi mărunţiţi-le. Preparaţi infuzii din amestecuri de plante. Pentru o cană de apă fiartă se pune o lingură din amestecul de plante şi se lasă la infuzat 1-2 minute după care se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi, înghiţitură cu înghiţitură.

Mai puteţi face un amestec din 10 grame tinctură de pelin, cu 20 de grame coada-calului, urzică, salvie, pojarniţă, trifoi-roşu şi arnică. O linguriţă amestec, se macerează într-o lingură de apă rece, timp de 5 minute. Se adaugă 250 ml de apă caldă. Se lasă 3 minute, se strecoară. Se beau 3 căni pe zi.

Miere şi polen. Pentru a scăpa de astenie, folosiţi-vă de puterea produselor apicole. Mierea, ceara, polenul, nectarul, lăptişorul de matcă, veninul de albină, păstura aduc beneficii organismului în această perioadă.
Grâu încolţit. Acesta este bogat în vitamine şi întăreşte organismul. O cură de tije de păpădie şi grâu încolţit face minuni pentru primăvara.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: