Ești adesea balonat și nu știi ce să mai faci ca să scapi de senzația de disconfort? Află ce alimente ai putea să mănânci pentru a rezolva această problemă!

De regulă, balonarea apare din următoarele cauze: alimentația necorespunzătoare (zahărul, carbohidrații și fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipația, tranzitul intestinal lent, retenția de apă și stresul. De asemenea, ai putea să ai intoleranță la lactoză, iar dacă ești femeie să fii înainte de menstruație. Și sindromul colonului iritabil este un factor de apariție a balonării.

În primul rând trebuie să vezi ce anume ți-a provocat balonare și dacă se repetă, este indicat să consulți un medic specialist în gastroenterologie. Totuși până ajungi la doctor cum să combați în mod natural balonarea? Ai putea să renunți la mesele copioase și să mănânci puțin și des. Mestecă foarte bine alimentele. Nu consuma fructe imediat după masă, ci după 2-3 ore. Elimină stresul.

Banane

Acestea conțin fibre prebiotice, care au rolul de a hrăni bacteriile „bune“ de la nivelul intestinelor și astfel să îmbunătățească procesul digestiei. Cercetările relevă faptul că, dacă mănânci, timp de 2 luni, 2 banane pe zi, înainte de mese, problema balonării se va reduce cu 50% și va crește și nivelul bacteriilor utile pentru digestie. De asemenea, bananele sunt foarte bogate în potasiu, ceea ce va ajuta în echilibrarea nivelului de sodiu din organism, pentru că, de multe ori, el este responsabil  de retenția de apă din organism.

Chefir

Conține lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conțin lactoză, în proporții ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l  foarte greu. În urma unui studiu efectuat de cei de la Universitatea Statului Ohio s-a descoperit că acest produs reduce în proporție de 70%, simptomele digerării lactozei, cum ar fi, durerile la nivelul stomacului, gaze și balonare, relatează eatthis.com.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente să mănânci când suferi din cauza balonării!

De ce este sănătos să purtăm bustiere

Uite ce boli poți descoperi dacă îți analizezi fața!

 
 
Loading...