Când vine vorba de hidratare, trebuie să ştiţi că nu doar apa se ia în calcul. Multe dintre alimentele solide sunt pline de apă, aşa că e bine să le consumăm, mai ales vara, când organismul are mai multă nevoie de hidratare.


  1. Pepenii conţin apă în proporţie de 92%, sunt bogaţi în vitamina C, astfel că îţi vor menţine pielea hidratată şi îţi vor întări sistemul imunitar. În plus, acest fruct îţi va reduce riscul de a face boli cardiace şi diverse tipuri de cancer. Poţi să mănânci pepene pe stomacul gol, pentru a-ţi îmbunătăţi digestia, sau ca fel principal, pentru a profita de toate beneficiile.
  2. Roşiile sunt alcătuite din circa 94% apă şi au doar 20 de calorii. În plus, ele conţin potasiu, fosfor, vitaminele A şi C şi licopen, un antioxidant foarte puternic. Totodată, acestea sunt foarte eficiente dacă vrei să-ţi protejezi pielea sau să scapi de acnee.
  3. Merele conţin apă în proporţie de 86%. Un măr pe zi asigură organismului tău toată cantitatea de fibre de care acesta are nevoie. În plus, acest fruct conţine cei mai buni antioxidanţi şi poate reduce creşterea celulelor cancerigene, riscul de a face boala Alzheimer, dar şi diverse boli cardiace.
  4. Portocalele sunt 88% apă, conţin potasiu, vitamina C, calciu, acid folic precum şi toate substanţele hrănitoare necesare pentru ca pielea ta să se hidrateze şi să se repare.
  5. Spanacul şi salata verde conţin apă în proporţie de 95%, sunt bogate în vitaminele A şi C, minerale, antioxidanţi şi substanţe hrănitoare ce ajută la procesul de detoxifiere, facilitând eliminarea toxinelor şi a impurităţilor. 
 
 
Loading...