După câteva zile în care mâncărurile săţioase s-au aflat din belşug pe masă, trebuie “curăţat” organismul într-un fel. Şi de ce să arunci banii pe medicamente pentru stimularea digestiei, când ai la îndemână remedii naturiste?


Plantele medicinale au un rol important pentru menţinerea stării generale de sănătate a organismului. Infuziile se prepară foarte simplu: peste o linguriţă de plantă mărunţită se adaugă 200 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute şi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara. Iată ce plante te ajută să te refaci după sărbători!

  1. Ceai de rozmarin. Este un remediu natural străvechi, care are cunoscute beneficii antioxidante. E utilizat pentru indigestii, constipaţie sau dureri abdominale. Totodată, stimulează producerea şi eliminarea de bilă şi reduce spasmele care pot apărea la nivelul tractului intestinal. 
  2. Ceai de muşeţel. Infuzia de muşeţel se recomandă în toate afecţiunile stomacului şi intestinelor. Ceaiul de muşeţel are rolul de a îmbunătăţi tranzitul intestinal, prin reglarea secreţiei sucurilor digestive. 
  3. Ceai de păpădie. Ceaiul din frunze de păpădie, flori sau rădăcini activează procesul digestiv. Este recomandat a fi folosit cu precauţie în cazul în care suferi de gastrită hiperacidă, ulcer, întrucât substanţele din această plantă pot agrava aceste boli.
  4. Ceai de pelin. Pelinul e o altă plantă recomandată pentru problemele digestive (ulcer, enterocolite, diaree). Trebuie să ştii că tratează afecţiunile aparatului digestiv, are proprietăţi tonice şi antibacteriene. Pelinul e depurativ, stimulează ficatul şi eliminarea toxinelor din organism.
  5. Ceai de mentă. E folosit cu succes în cazul indigestiilor, infecţiilor gastrointestinale, balonării. Pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de o masă copioasă, bea ceai de mentă, conform www.alegesanatos.ro.
 
 
Loading...