S-a terminat ziua şi simţi că-ţi plesnesc tâmplele, iar picioarele nu te mai ascultă? Nimic mai simplu! Ia loc în fotoliu şi soarbe o cană de ceai, un adevărat calmant natural. Iată câteva plante care au rolul de a te relaxa, la capătul unei zile pline de stres!


  1. Ceaiul de mentă are acţiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate şi stress: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Băut înainte de culcare, relaxează, calmează şi induce starea de somn odihnitor. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, este eficient în caz de greaţă, stări de rău, combate stările de oboseală care se instalează după o zi de muncă sau în sezonul ploios şi rece, calmează colicile sugarilor şi e eficient în caz de diaree.
  2. Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătăţeşte memoria, este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia şi migrenele. Ceaiul de roiniţă scade tensiunea arterială, linişteşte sistemul nervos, băut fierbinte scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit, calmează stările tensionate, combate problemele digestive care sunt asociate cu stresul.
  3. Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant şi liniştitor. Băut seara înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant, uşor sedativ, liniştitor,  parfumat, alungă insomnia, e apreciat ca o băutură magică, ideală pentru un somn liniştit şi odihnitor, conform www.biaplant.ro. 
  4. Ceaiul verde este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii. El poate înlocui cafeaua, este un mod de a da jos kilograme, te scapă de stres şi detoxifică organismul, dacă se consumă nu mai mult de una două ceşti pe zi. Ceaiul verde conţine cafeină, este recomandat să nu se bea searA, pentru că există riscul să alunge somnul.
  5. Sunătoarea este folosită de mii de ani că şi antidepresiv natural, cu reale calităţi în vindecarea  bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism. Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului, reduce anxietatea, stresul şi combate insomnia. Băut seara înainte de culcare face somnul liniştit şi odihnitor. El combate depresia, este eficient în perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune şi un tonus pozitiv.
 
 
Loading...