Pline de antioxidanţi, vitamine şi minerale, ceaiurile sunt un adevărat miracol pentru sănătatea şi frumuseţea tenului. Ele curăţă, tonifică şi hidratează tenul, îi redă luminozitatea, strălucirea şi elasticitatea. În plus, sunt un remediu natural pentru întreg organismul.


  • Ceai verde cu arome de fructe – pentru o piele stralucitoare ai nevoie de un pliculeţ de ceai verde, câteva boabe de struguri, 2 rondele de ananas, 2 felii de lămâie şi o linguriţă cu miere. Se lasă pliculeţul de ceai în apa fiartă timp de 7-8 minute, iar din fructe extragi sucul, pe care îl vei amesteca apoi cu ceaiul şi cu mierea. Această băutură are proprietatea de a accelera metabolismul pielii şi circulaţia sangvină şi ajută la reînnoirea celulelor. Pielea va părea mai curată şi mai strălucitoare.
  • Infuzie de trandafiri şi legume – împotriva imperfecţiunilor pielii Se folosesc 2 cartofi, 2 castraveţi, 4 trandafiri proaspeţi, 100 ml de suc de lămâie şi o linguriţă cu miere de albine. Înlătură coaja cartofilor şi transformă-i în suc alături de castraveţi şi trandafiri. Apoi adaugă mierea şi sucul de lămâie. Infuzia ajută la reducerea imperfecţiunilor pielii şi închide porii.
  • Infuzie de crizanteme şi fasole mung – pentru o piele netedă trebuie să ai 10 g de crizanteme, 30 g de pastă de fasole mung, 10 ml de suc de lămâie şi puţină miere. În apa fiartă se pune crizantema, apoi sucul de lămâie şi pasta de fasole mung, iar mierea la sfârşit. Această combinaţie ajută la eliminarea toxinelor din organism. În timp, va ajuta la eliminarea petelor şi imperfecţiunilor pielii.
  • Ceai negru cu aloe – pentru regenerarea celulelor ai nevoie de o bucată de aloe verde de 20 cm, o crizantemă, un pliculeţ de ceai negru şi o linguriţă cu miere. Curăţă primul strat al aloei vera şi pune-o în apa clocotită, alături de crizantemă şi ceaiul negru, iar la final pune şi mierea. Ceaiul cu aloe vera aduce beneficii importante organismului şi pielii, fiind o excelentă reţetă pentru frumuseţe. Băutura ajută la regenerarea celulelor şi accelerează eliminarea grăsimilor din organism. 
  • Ceai negru cu lapte – pentru a hidrata pielea ai nevoie de 100 ml de lapte, 1 g de ceai negru şi un vârf de sare. Pune ceaiul negru în apa fiartă, apoi adaugă laptele şi sarea. Acest ceai ajută la hidratarea pielii, iar dacă este consumat mai mult timp, ajută la întărirea sistemului imunitar, potrivit www.alegesanatos.ro.
Loading...