5 motive pentru care e bine să consumăm cireșe

Ultima actualizare:

    Cireşele ajută la scăderea riscului de boli de inimă.www.clickpentrufemei.ro
Cireşele ajută la scăderea riscului de boli de inimă.www.clickpentrufemei.ro

Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireșele sunt și foarte sănătoase, fiind o sursă importantă de fibre, proteine, antioxidanți și vitamine.

Cireșele conțin vitaminele C, A, E și B (B1, B2, B3, B6), minerale (calciu, fosfor, fier, magneziu și potasiu) și betacaroten.Pe lângă aceste substanțe nutritive, cireșele sunt sursă naturală de melatonină, hormon care reglează somnul.

Suplimentele pe bază de melatonină se recomandă celor cu tulburări de ritm circadian, tulburări de învățare sau de memorare, obezitate etc.

1. Reduc nivelul de zahăr din sânge

Cireșele conțin antociani cu efect antioxidant – coloranți naturali care au numeroase beneficii pentru sănătate. În studiile de laborator, consumul de alimente cu antociani a crescut producția de insulină, hormon care scade nivelul zahărului din sânge, cu 50%, după o cură de 20 de zile. De asemenea, cireșele au un indice glicemic (IG) mic, 22, mai scăzut decât al caiselor (57), al strugurilor (46) sau al afinelor (40). Totuși, experții recomandă doar consumul de fructe proaspete, deoarece cele confiate conțin zahăr adăugat și au mai puțini pigmenți naturali.

Află de ce e bine să consumi cireşe pe clicksanatate.ro. 

Dieta de 10 zile cu cireșe. Slăbești ușor 3-4 kg și detoxifici organismulNu reuşeşti să adormi? Sucul de cireşe te poate ajuta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
image
actualitate.net
image
actualitate.net