Uzarea cartilajului dintre articulații, acela care absoarbe șocurile și asigură mobilitatea membrelor, duce la apariția durerilor și a anchilozării. Vârsta, ereditatea și leziunile articulare nu sunt singurele cauze. Există unele pe care le poți îndepărta!

Renunță la țigări

Compușii din fumul de țigară afectează sistemul imunitar și procesul de refacere a ligamentelor rupte. Cercetătorii au descoperit că fumatul reduce numărul de celule macrofage, care combat infecțiile la locul leziunii. Aceasta este o problemă, deoarece macrofagele eliberează semnale chimice care atrag alte celule, necesare pentru refacerea articulațiilor.  

Încearcă să slăbești puțin

Prea multă grăsime în jurul mijlocului, pe șolduri sau pe spate supune articulațiile la o presiune mare și mărește riscul de artrită, boală cauzată de degradarea cartilajului. Un studiu efectuat în Australia a relevat că riscul de osteoartrită, cea mai frecventă formă de artrită, crește cu 36% pentru fiecare 5-6 kilograme peste greutatea optimă.  

Acoperă-ți necesarul zilnic de vitamina D

Această vitamină produsă de piele când este expusă la lumina soarelui menține sănătatea sistemului imunitar și protejează articulațiile împotriva uzurii, prin fortificarea oaselor. Un studiu, efectuat asupra unor persoane cu semne de osteoartrită a genunchilor, a arătat că persoanele care au consumat mai multă vitamină D, din alimente și suplimente, au avut, după 8 ani, articulații mai sănătoase decât cei care aveau cantități mai mici de vitamina D în organism.

Află pe Clicksanatate.ro ce tip de exerciții fizice pot afecta articulațiile!

Scapă de transpirația excesivă cu remedii naturale!
Cum recunoști hemofilia
 

 
 
Loading...