5 prejudecăți greșite față de oamenii care merg la terapie

Ultima actualizare:

    Mulți oameni au nevoie de consiliere psihologică sau psihiatrică, dar asta nu înseamnă că sunt nebunifoto: Hepta
Mulți oameni au nevoie de consiliere psihologică sau psihiatrică, dar asta nu înseamnă că sunt nebunifoto: Hepta

Atunci când cineva merge la doctor nu este etichetat drept bogat, instabil sau nebun, însă atunci când aud de o întâlnire cu terapeutul, oamenii nu sunt la fel de înțelegători. Click! îți arată câteva prejudecăți care apar față de oamenii care merg la psiholog sau la psihiatru.

1. Nu sunt destul de puternici

Contrar opiniei populare, oamenii care merg constat la terapie sunt, de fapt, foarte curajoși și puternici. Aceștia își depășesc teama de a vorbi despre problemele lor atunci când merg la psiholog sau la psihiatru, iar pentru aproximativ o oră, își împărtășesc temerile, sentimentele și experiențele cu o altă persoană. Acest lucru necesită mult curaj, mai ales când trebuie să se confrunte cu propriile lor probleme și să le rezolve.

2. Sunt nebuni

Fie că suferă de o boală mintală sau pur și simplu au nevoie de ajutor pentru a face față unor situații covârșitoare, „nebuni” nu este un cuvânt potrivit pentru a-i descrie pe cei care merg la terapeut. Mai mult, această prejudecată poate înrăutăți situația, întrucât cei care au nevoie de ajutor specializat se feresc să îl ceară pentru a nu fi judecați din acest motiv.

3. Își irosesc banii

Fiecare își cheltuie banii după propriile priorități, iar mersul la terapie poate constitui o prioritate pentru anumiți oameni. Aceștia consideră că banii pe care îi dau doctorilor psihologi sau psihiatri sunt o adevărată investiție în propria persoană.

4. Sunt, dintr-o dată, demni de milă și compasiune

Atunci când un cunoscut începe să meargă la terapie, apar sentimente de tristețe și milă pentru el, iar atitudinea față de acesta se schimbă imediat. Mersul la psiholog sau la psihiatru nu ar trebui să reprezinte o rușine pentru cei care necesită acest tip de tratament, iar cei din jur ar trebui să înțeleagă că persoanele care fac asta nu au nevoie de mila și tristețea lor. Alegerea este una individuală, iar această decizie de a cere ajutorul unui specialist este una care merită admirație, întrucât multora le este teamă să recunoască atunci când au probleme.

5. Terapeutul le conduce viața

O persoană nu pierde control asupra propriei vieți atunci când începe să meargă la terapie, ci, dimpotrivă, aceasta începe să înțeleagă care sunt alegerile potrivite și cum trebuie să procedeze în anumite situații. Toate aceste inițiative vin din propriile instincte și sentimente, pe care încep să le cunoască mai bine datorită terapiei.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net