5 remedii excelente recomandate de «doctorul Ghiocel»

Ultima actualizare:

Iubiţi ghiocelul doar ca pe un simbol al speranţei şi al purităţii? Ei bine, trebuie să ştiţi că vestitorul primăverii a fost studiat de specialişti, decenii la rând. De aceea, concluziile cercetătorilor, referitoare la proprietăţile medicinale ale ghiocelului trebuie să vă fie familiare, deoarece sunt remedii valoroase pentru sănătatea de fiecare zi. „Vă puteţi bucura de efectele terapeutice ale ghicelului, folosind doar planta bine uscată (frunze, tulpină şi flori); altfel, poate fi toxic.

Din aceleaşi motiv, nici bulbul nu se foloseşte proaspăt. Din ghiocei se extrage galantamina care, alături de alte substanţe, face parte din compoziţia medicamentelor recomandate în boala Alzheimer sau în alte forme de demenţă. De asemenea, extractele din ghiocei sunt valoroase în terapiile interne şi externe", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

O ceaşcă de infuzie, preparată din ghiocei uscaţi, este un remediu excelent pentru combaterea crampelor musculare şi pentru destinderea muşchilor. Ceaiul se prepară din două linguriţe de plantă uscată şi dintr-o cană de apă clocotită. Zilnic se beau câte două căni de infuzie, un interval de o săptămână pe lună. Tratamentul se poate repeta trei luni la rând.

Băile calde, leac pentru reumatici

Pentru a scăpa de durerile cauzate de reumatism, se foloseşte decoctul de ghiocei, renumit pentru efectul analgezic. În apa caldă de baie se toarnă un decoct de ghiocei care se prepară din cinci linguri de plantă uscată şi doi litri de apă. Ceaiul trebuie să fiarbă la foc mic 30 de minute. De asemenea, sunt eficiente şi compresele cu decoct de ghiocei care se aplică pe articulaţiile dureroase.

Piele luminoasă, fără pete

Soluţiile preparate din ghiocei fac minuni în cazul tegumentului acoperit de pete sau de pistrui! Pentru aceste afecţiuni dermatologice se aplică pe faţă şi pe gât comprese cu infuzii simple de ghiocei sau în combinaţie cu suc de lămâie sau de pătrunjel. În acest caz, o soluţie specială se prepară astfel: într-un vas se pun 30 de fire de ghiocei uscaţi, peste care se toarnă sucul a trei lămâi coapte foarte bine.

Soluţia se lasă la macerat timp de şase zile, apoi se strecoară şi se toarnă în sticluţe închise ermetic, care se păstrează la rece. Zilnic, după demachierea tenului, se tamponează zonele pătate ale pieleii de pe faţă şi gât cu această soluţie, până când leacul îşi face efectul. În locul lămâii se poate folosi o infuzie de pătrunjel, care se preparată dintr-o legătură de plantă şi o cană de apă clocotită. Se acoperă ceaşca cu infuzie timp de 15 minute. În final, ghioceii se macerează în infuzia preparată doar două zile; apoi soluţia se filtrează şi se păstraeză la frigider.

Spălături locale pentru infecţii genitale

De asemenea, decoctul de ghiocei este un remediu foarte eficient indicat femeilor care au infecţii genitale, cum ar fi candidoza vaginală. În astfel de afecţiuni se fac spălături locale cu un decoct care se prepară din trei linguri de flori şi de frunze uscate care se fierb în 500 ml de apă timp de 30 de minute, la foc mic. Tratamentul trebuie continuat cel puţin şapte zile la rând.

Tinctura, eficientă pentru circulaţia cerebrală

Pentru îmbunătăţirea circulaţiei periferice sau la nivel cerebral se recomandă tinctura de ghiocei. Remediul se prepară din 30 de ghiocei uscaţi care se lasă la macerat în 150 ml de ţuică de secară sau în alcool de 50 de grade, un interval de două săptămâni. Soluţia obţinută se strecoară şi se păstrează în stricluţe închise la culoare. Se foloseşte pentru masarea picioarelor timp de două luni, dar şi a scalpului, un interval mai mare de timp, de trei până la şase luni.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net