Stările de anxietate şi de iritabilitate pot fi ameliorate şi cu ajutorul remediilor din plante. Descoperă care sunt cele mai indicate leacuri!

Teiul

Unul dintre ceaiurile care are un efect liniştitior este cel de tei. Îl prepari din două linguriţe de flori uscate, la 250 ml de apă. Laşi să se răcească, după care îl bei. Se recomandă câte două-trei căni pe zi.

Astfel, vei reduce din stările de teamă şi nelinişte.

Valeriana

Efectele de sedativ ale valerianei sunt cunoscute din vremea Greciei Antice. Grecii îl foloseau ca remediu contra insomniei şi pentru calmarea stărilor de nervozitate. Cea mai folosită parte a valerianei este rădăcina, datorită substanţelor cu efect liniştitor. Astfel, poţi bea ceai de rădăcină de valeriană, o dată sau de două ori pe zi. Poţi apela şi la uleiul esenţial de valeriană, al cărui miros are un fect calmant. Şi în apa de baie poţi pune rădăcină de plantă, datorită proprietăţilor relaxante.

Ginsengul

Te simţi obosit, lipsit de energie şi fără chef de viaţă? În astfel de momente poţi apela la ginseng, foarte eficient în caz de oboseală cronică. Este un anxiolitic natural foarte eficient.

Află pe clicksanatate.ro ce alte plante alungă stările de anxietate!

Băutura cu pătrunjel și sare te ajută să slăbești rapid

Ce să mănânci pentru a scăpa de acnee

 
 
Loading...
Citeste tot despre: