Mineral indispensabil în susţinerea activităţii electrice a celulelor, potasiul poate reduce riscul de boli cardiovasculare şi contribuie la transmiterea de oxigen către creier. Ştiind că doza zilnică recomandată este de 3.500 mg de potasiu, haideţi să vedem care sunt alimentele care conţin cantităţi mari din acest mineral!


Avocado este un fruct bogat în potasiu şi poate fi consumat fie ca atare, fie adăugat în salate sau sandviciuri, oferind astfel aproximativ 690 mg de potasiu. Bineînţeles, avocado vine la pachet şi cu o mulţime de vitamine: A, C, B1, B2, B3, B6 şi minerale precum magneziu, calciu, fosfor şi fier. Fiind, de asemenea, bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate, fructul originar din Mexic poate ajuta şi la scăderea nivelului de colesterol. 

Pepenele roşu conţine aproximativ 90% apă, consumul acestuia fiind extrem de popular mai ales în zilele de vară, când organismul nostru resimte mult mai intens nevoia de hidratare. Cantitatea de postasiu pe care îl conţine, aproximativ 640 mg, contribuie la reglarea tensiunii arteriale. 

Spanacul aduce o mulţime de beneficii organismului, în special pentru vedere (datorită luteinei şi zeaxantinei), pentru oase (datorită vitaminei K) şi contribuie, totodată, la întărirea imunităţii (datorită vitaminei A). Având un conţinut mare de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu, spanacul contribuie la menţinerea tensiunii arteriale la niveluri normale. 

Sucul proaspăt de portocale este consumat cu precădere la micul dejun şi oferă o mulţime de beneficii, fiind bogat în vitamina C, nu are grăsimi şi nici colesterol. Datorită conţinutului de hesperidină, un antioxidant întâlnit în citrice, poate îmbunătăţi tensiunea arterială diastolică, conform Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Berea este o băutură aliment compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, cereale şi drojdie, ce furnizează organismului vitamine şi minerale, necesare pentru a-i asigura funcţionarea la nivel optim. Unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziţia berii este potasiul, cunoscut pentru susţinerea activităţii cardiace. Datorită acestor ingrediente naturale din compoziţie, berea poate fi integrată cu succes într-un stil de viaţă sănătos atunci când este consumată în cantităţi moderate şi aduce totodată beneficii organismului. Studiile au demonstrat faptul că berea consumată moderat poate contribui la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare, influenţând factorii implicaţi în menţinerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui. 

 
 
Loading...