Nutriţioniştii şi cercetătorii britanici din industria alimentară susţin că ianuarie este ideală pentru a deveni vegetarieni pentru o lună. După ce ne-am îmbuibat fiecare, în medie, cu peste 3,2 kg de carne de porc între 25 decembrie şi 3 ianuarie, organismul nostru cere clemenţă. Conform Daily Mail, senzaţia de saturaţie la capitolul carne apare în primele zile de după Revelion şi este o invitaţie pentru a ne schimba dieta. Iată şase motive serioase să ne schimbăm obiceiurile alimentare la început de an:

  1. Salvăm animalele: conform PETA, fiecare vegetarian salvează anual 200 de animale. În momentul în care 100 de oameni se abţin de la carne o lună, pot salva până la 80 de necuvântătoare.
  2. Detoxifiere: alimentaţia bazată pe carne este responsabilă de apariţia colesterolului, de apariţia diabetului de tip doi şi de cancer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă crudităţi la fiecare bucată de carne. 
  3. Cură de slăbire: peste 42% dintre noi se îngraşă de Sărbători în medie 2,5 kg. O lună de salate şi crudităţi este ideală pentru a ne reveni la greutatea iniţială şi pentru a ne întări sistemul imunitar în lupta contra bolilor.
  4. Adaptare la frig: un studiu realizat în 2015 a demonstrat că după un exces alimentar pe bază de carne, o dietă de doar 7 zile pe bază de crudităţi ne creşte adaptabilitatea la frig şi la condiţiile de vreme specifice iernii.
  5. Ajută memoria: crudităţile conţin antioxidanţi, minerale şi vitamine care au un rol extrem de important în oxigenarea creierului şi în combaterea stresului.
  6. Vă pregătiţi silueta pentru plajă: înţeleptul îşi face vara sanie şi iarna căruţă. Aşa se întâmplă şi cu trupul sculptat, plin de muşchi şi numai bun de arătat la plajă. Dieta cu salate din ianuarie e o investiţie în trupul de atlet din sezonul estival.
Loading...