Cu siguranță te-ai simțit balonată în panatalonii tăi preferați, chiar dacă aceștia nu sunt strâmți. Balonarea este una din cele mai comune dureri de stomac, care îți dă bătăi de cap chiar dacă ai un regim alimentar adecvat.


Înainte să te lași complet de mâncăruri ce conțin fasole, trebuie să știi că balonarea, care nu este nimic mai mult decât o acumulare de aer și de gaze în aparatul digestiv, nu apare numai din cauza alimentelor pe care le consumi, potrivit huffingtonpost.com.

Iată 6 motive pentru care te balonezi

  1. Guma de mestecat are efecte negative asupra stomacului tău. Mulți oameni consumă lame mentolate de gumă pentru a se abține de la mâncare, dar nu îi ajută foarte tare. Atunci când mesteci gumă, înghiți fără să vrei aer, care se acumulează în tractul digestiv și te balonează.
  2. Atunci când mănânci prea repede și înghiți alimentele fără să le mesteci bine, inhalezi aer fără să îți dai seama. Procesul digestiv începe în cavitatea bucală, deci trebuie să fii mai atentă atunci când consumi anumite mâncăruri și să le mesteci, nu să le “inhalezi”. În felul acesta, scapi de senzația urâtă de balonare.
  3. Dacă iubești să-ți bei cocktailurile preferate cu paiul, trebuie să știi că acest obicei îți dăunează. De fiecare dată când folosești paiul, inhalezi automat aer înainte să bei lichidul. Chiar și acele sticle care au pai încorporat sunt o problemă.
  4. Te-ai trezit vreodată foarte balonată dimineața, fără să știi de ce? Motivul s-ar putea să fie faptul că sforă pe gură, în timpul nopții. Pentru această problemă este nevoie să faci o vizită doctorului tău.
  5. Deși fibrele îți oferă o senzație de sațietate și te ajută în lupta cu kilogramele în plus, ele dăunează stomacului tău. Singura soluție este să nu le consumi în exces, pentru a evita balonarea.
  6. Stresul este un factor cheie în problemele stomacului. Încearcă să faci terapii de relaxare pentru a scăpa de balonare și de senzația de anxietate.
Loading...