Bogat în săruri minerale, vitamine şi proteine, năutul poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne. Fie că e consumat în pastă de hummus, supă sau chifteluţe de falafel, acesta cucereşte prin gustul delicios şi inconfundabil.


1.Năutul împiedică acumularea de zahăr în sânge, fiind un aliment benefic persoanelor care suferă de diabet sau hipoglicemie.

2. Fiind bogat în fier şi vitamina C, năutul oferă doză de energie necesară în fiecare zi. La 100 grame de năut, găseşti 2.80 miligrame de fier.

3. Datorită conţinutului ridicat de fibre, năutul scade colesterolul.

4. Năutul ajută la menţinerea sănătăţii oaselor, datorită conţinutului de fosfor.

5. Năutul conţine magneziu care sporeşte cantitatea de enzime necesare pentru producerea antioxidanţilor.

n222-23-sante-111625354_fot.jpg

Crema de năut se poate consuma asezonată cu seminţe

6. Năutul are efecte antioxidante deoarece reprezintă o sursă importantă de selenium, care reglează activitatea enzimatică a ficatului.

7. În plus, acesta conţine fitochimicale care protejează organismul împotriva cancerului la sân şi împotriva osteoporozei, calmând simptomele de la menopauză.

8. Fiind un aliment cu un procent mic de grăsimi şi un conţinut bogat de fibre, năutul e recomandat per­soanelor care doresc să-şi ţină sub control greutatea, dar şi celor care doresc să slăbească.

9. Nu în ultimul rând, năutul reprezintă o sursă bogată de proteine, fiind perfect pentru vegetarieni sau vegani, conform ­www.alegesanatos.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: