Este bine să ştim simptomele care indică faptul că ficatul nostru suferă şi să mergem imediat la medic, pentru a afla exact care e afecţiunea care tulbură buna funcţionare a acestui organ. Uite care sunt cele 9 semne că ficatul este bolnav.


Ficatul este extrem de important în funcționarea organismului nostru. Există câteva semne prin care ficatul te avertizează că nu se simte bine. Noi am identificat 9 semne ale unui ficat bolnav. Așadar, uite la ce trebuie să fii atent.

9 semne că ficatul este bolnav

ficat-bolnav-semne.jpg

organ ficat desen
Ficatul este cel mai mare organ intern și unul dintre cele mai importante din organism

 

Toate simptomele de mai jos pot indica o problemă hepatică, dar și alte afecțiuni, nedepistate încă. Doar un consult medical și testele specifice pot determina cu exactitate despre ce e vorba.

Ameţeli

Este simptomul cel mai semne că ficatul frecvent, care indică o problemă a ficatului. Persoana suferindă se poate simți rău după ce a mâncat: acuză dureri la nivel abdominal, are vertijuri. Uneori, starea de rău continuă cu vomă.

Dureri în partea superioră a abdomenului

Deși ficatul nu doare, modificări ale volumului său pot provoca dureri în partea superioară a abdomenului, sub coaste. Durerea poate produce inflamații abdominale și poate iradia spre spate. Poate fi însoțită de o senzație de arsură sau de febră. Un consult medical va pune un diagnostic precis.

Icter

Deși ficatul nu doare, modificări ale volumului său pot provoca dureri în partea superioară a abdomenului, sub coaste. Durerea poate produce inflamații abdominale și poate iradia spre spate. Poate fi însoțită de o senzație de arsură sau de febră. Un consult medical va pune un diagnostic precis.

Oboseala

Suferindul se simte obosit chiar și după o noapte de somn, acuză o stare de sfârșeală, de slăbiciune inexplicabilă. Uneori, starea aceasta e confundată cu simptomele altor boli sau se crede că e provocată de o activitate stresantă. Dacă simptomele persistă, trebuie consultat un doctor.

Lipsă de apetit

ficat-bolnav-semne.jpg

femeie suparata care refuza mancarea
Lipsa poftei de mâncare este unul dintre semnele prin care ficatul te avertizează că nu se simte bine

 

Și lipsa poftei de mâncare, pe termen lung, poate fi semnul unei suferințe a ficatului.

Febră

Febra este un alt semn care te anunță că ai ficatul bolnav. Când bolnavul acuză dureri abdominale, oboseală și slăbiciune, cel mai indicat este să-și verifice și temperatura. Dacă aceasta depășește valorile normale, poate indica o inflamație sau o infecție.

Scaun deschis la culoare

Cei care au probleme cu ficatul prezintă scaun de culoare deschisă. Culoarea poate indica și un colon iritabil, asociat cu eventuale probleme hepatice. Urina, în schimb, e închisă la culoare.

Sângerări

Sângerările repetate ale nasului, hematoamele care apar din senin, fără nicio explicație, indică o problemă hepatică. Simptomele sunt produse de o deficiență de proteine, din cauza disfuncției hepatice.

Pete pe piele

Simptomele unei boli de ficat se pot manifesta și prin pete mici și roșii pe piele. Și palmele roșii pot fi un indiciu al unei boli hepatice.

Citește și:

Probleme cu ficatul? Iată ce alimente trebuie să eviţi!

Leguma care îți curăță ficatul și te menține sănătos

 

Loading...