Cu toții avem momente când uităm – ba să ne prezentăm la o întâlnire, ba să punem ceasul să sune sau să dăm drumul la emisiunea preferată. Ca să-ți păstrezi acuitatea mentală, consumă alimentele de mai jos, pe termen lung.


Stresul oxidativ, inamicul creierului

Stresul oxidativ se numără printre cei mai mari inamici ai creierului, și este rezultatul radicalilor liberi în exces, generați de poluare, stres, boli, toxine șamd. Prea mulții radicali liberi generează reacții inflamatorii în lanț, care pot să afecteze celulele creierului până la nivel de ADN. Antioxidanții pot bloca acest ciclu distructiv – de aceea e bine să-i incluzi în dieta zilnică.

Surse naturale de antioxidanți pentru creier

Surse naturale de antioxidanți sunt: afinele, fructele de pădure în general, fasolea, prunele. Anumite ierburi aromate și condimente  – salvia, rozmarin, ghimbir, curcuma – sunt au și ei o zestre bogată în acești compuși benefici.

Descoperă şi alte alimente pentru o minte brici pe clickpentrufemei.ro. 

 

Alimente care te ajută să nu mai fumezi
Condimente alimentare şi ierburi contra cancerului

 

Loading...