Dacă nu poți renunța nici în ruptul capului la fumat, încearcă și aceste trucuri care fac din acest obicei unul neplăcut.


Laptele

Unul dintre alimentele care te fac să uiți de țigări este laptele. Potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Duke, fumătorii care au băut un pahar cu lapte înainte de a aprinde o țigară au renunțat treptat la acest viciu din cauza gustului neplăcut resimțit în timpul fumatului. Fumatul devine neplăcut dacă scufunzi țigările pe jumătate în lapte și le lași apoi la uscat.

Rădăcinoasele

Pe același principiu funcționează consumul de legume (morcovi, țelină, castravete) și de spanac. După ce ronțăi câteva rondele gustul țigării va fi atât de amar, încât te va convinge să renunți la fumat.

Rădăcina de ginseng

În timp ce fumezi, la nivelul creierului se eliberează dopamină, un neurotransmițător care-ți dă senzația de plăcere. Ginsengul intervine și inhibă eliberarea de dopamină. Poți lua rădăcină de ginseng sub formă de capsule, ceai sau sirop. Ia o lingură de sirop de ginseng în timpul micului dejun sau 1-2 capsule pe zi, dimineața și la prânz, pentru a-ți scădea pofta de a fuma și pentru accelerarea metabolismului celular. Planta este utilă și în caz de anemie, stres și astenie.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alimente te ajută să nu mai fumezi.

 
 
Loading...