Ciocolata nu mai e doar un răsfăţ dulce, cel puţin aşa susţine un nou studiu care arată că dacă mănânci 100 de grame de ciocolată pe zi, reduci riscul unui atac de cord şi unui atac cerebral. Cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen au descoperit că cei care se răsfaţă zilnic cu două bucăţi de ciocolată au cu 23% mai puţine şanse să sufere astfel de atacuri.


Oamenii de ştiinţă au studiat obiceiurile alimentarea a peste 21.000 de oameni, timp de 12 ani. Ei au descoperit că cei care consumă mai multă ciocolată arată mai tineri, sunt mai activi fizic şi chiar cântăresc mai puţin. Ei mai au tensiune mai mică şi e mai puţin probabil să facă diabet. Ceea ce înseamnă că sunt mai puţin predispuşi unui infarct sau unui atac cerebral. 

Culmea, ciocolata cu lapte, considerată nu atât de sănătoasă precum cea neagră, are unele efecte pozitive asupra sănătăţii. 

"Observaţiile noastre arată că şi alţi compuşi, precum calciul şi acizii graşi din lapte, ajută la reducerea riscului unui infarct", a spus unul dintre cercetători, potrivit independent.co.uk. 

 
 
Loading...