Află care sunt semnele infecţiilor urinare

Ultima actualizare:

    Cum depistezi infecţiile urinare
Cum depistezi infecţiile urinare

Nevoia de a merge la baie des şi durerile din partea de jos a abdomenului sunt doar câteva dintre „semnalele“ infecţiilor urinare. Nu amâna vizita la medic şi nici nu apela la tratamentele băbeşti! Netratate, ele pot cauza complicaţii renale. Citeşte în revista Click! pentru femei tot ce trebuie să ştii despre infecţiile urinare.

Cunoscute în limbaj populat şi sub denumirea de cistite, infecţiile tractului urinar sunt cauzate de germeni şi bacterii care ajung la nivelul uretrei (canalul prin care se elimină urina). Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt mai predispuse acestui tip de infecţie, susţin specialiştii. Explicaţia? În cazul lor, uretra este mai scurtă, iar bacteriile pot pătrunde mai uşor (bacteria E.coli este implicată în 85% dintre cazurile de cistită).   

Febra, unul dintre simptomele bolii

Este bine de ştiut că infecţiile urinare se pot localiza şi manifesta diferit. Ele se împart în: infecţii urinare joase (cistite) şi infecţii urinare înalte (pielonefrite). În timp ce cistitele se manifestă prin senzaţia de arsură la urinare, durere în partea de jos a abdomenului, urină urât mirositoare, stare de rău general şi urinări dese, pielonefritele au ca principale simptome febra (în cele mai multe din cazuri peste 38 de grade Celsius), senzaţia de greaţă şi frisoanele.

Tratamentul: antibiotice şi analgezice

Pentru a diagnostica infecţia urinară, medicul recomandă în cele mai multe din cazuri efectuarea unor analize de sânge: sumarul de urină şi urocultura cu antibiogramă. În funcţie de rezultatele testelor de sânge (se obţin după 24-48 de ore de la recoltare), mai exact care este tipul microbului care a cauzat infecţia, medicul poate recomanda tratamentul cu antibiotice. În general, el se indică pentru o perioadă de 7-10 zile, după care este necesară repetarea analizelor. Pe lângă antibiotice, medicul îţi poate prescrie şi analgezice, care ajută la ameliorarea simptomelor supărătoare.

Cum poţi preveni infecţiile urinare

- bea cel puţin 2 litri de apă pe zi;- nu purta lenjerie intimă sintetică sau pantaloni prea strâmţi;- evită duşurile intravaginale şi foloseşte pentru igiena intimă geluri speciale;- nu amâna mersul la baie. Urinează imediat după ce a apărut senzaţia;- tratează constipaţia, pentru că favorizează apariţia infecţiilor.

Pentru a avea un diagnostic sigur, medicul îţi va cere sumarul de urină şi urocultura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net