Ciocolata nu este doar un deliciu cu care ne putem face ziua măcar un pic mai reuşită, ci şi un aliment cu multe şi cu nebănuite beneficii pentru sănătate. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!
Dintre iubitorii de ciocolată, cu adevărat câştigaţi sunt cei pretenţioşi, care nu se mulţumesc cu orice fel de desert care poartă această denumire. Specialiştii în nutriţie ne învaţă să alegem doar ciocolată cu un conţinut de cacao de minimum 70% şi cu un conţinut redus de zahăr (zahărul să nu fie printre primele ingrediente de pe etichetă). Astfel, cu cât tableta de ciocolată din care ne înfruptăm este mai bogată în cacao, cu atât ajunge în corpul nostru o concentraţie mai mare de flavonoizi, antioxidanţi care anulează efectele nocive ale expunerii la mediul modern de viaţă (poluare, stres etc.).
Deşi este un produs destinat, în primul rând, plăcerii, ciocolata este şi un aliment valoros, întrucât conţine cantităţi importante de magneziu, potasiu, fier, crom, fosfor. De fapt, are o compoziţie complexă, din care fac parte şi o serie de substanţe psihoactive, antioxidante sau stimulatoare (cafeina şi teobromina). Datorită lor, ciocolata funcţionează ca un afrodiziac: induce o stare de relaxare şi, în acelaşi timp, trezeşte simţurile, având efecte dinamizante şi euforizante, a declarat dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.