Vrei să ai o dantură cât mai albă şi nu poţi ajunge la stomatolog?


Natura îţi vine în ajutor şi de această dată. Iată câteva dintre cele mai ieftine şi simple remedii naturale uşor de făcut chiar la tine acasă! 

Merele

Merele îndepărtează petele de pe dinţi, iar acidul malic care se regăseşte în aceste fructe este folosit chiar în produsele speciale pentru albirea dinţilor, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor.

Untul de cocos

Cu ajutorul untului de cocos îţi poţi prepara acasă o pastă de dinţi care albeşte imediat. Amestecă o lingură de unt de cocos topit cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi cinci picături de ulei esenţial de mentă. 

Stafidele

Stafidele sunt folosite şi ele adesea pentru albirea dinţilor. Ele stimulează producţia de salivă şi ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, principala cauza a numeroaselor afecţiuni dentare, precum cariile sau gingivita.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu amestecat cu suc de lămâie poate face minuni pentru dantură. Şterge dinţii cu ajutorul unei dischete de bumbac pentru a îndepărta saliva, aplică acest amestec şi lasă-l să acţioneze un minut, apoi spală-te pe dinţi. În doar câteva minute vei avea dinţi albi. Nu lăsa soluţia pe dinţi mai mult de un minut, deoarece acidul din lămâie poate afecta smalţul.

Coaja de portocală

Îţi poţi albi dinţii şi cu coajă de portocală sau lămâie. Aceasta se amestecă şi cu busuioc sau frunze de salvie. Este un proces mai lent de albire, efectele se văd în câteva luni.

Sarea

Sarea e un condiment util şi pentru albirea dinţilor, nu numai în bucătărie. Presar-o peste periuţa de dinţi şi foloseşte-o dimineaţa şi seara. Poţi amesteca sarea şi cu cărbune.

Căpşunile

Căpşunile sunt una dintre cele mai simple metode de albire a dinţilor. Acestea conţin foarte multă vitamina C şi substanţe astringente, care ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafaţa danturii şi împiedică acumularea de tartru.

Oţetul de mere

Amestecă-l cu puţină sare şi o jumătate de lingură de praf de copt şi masează-ţi dinţii cu o periuţă înmuiată în această pastă, apoi clăteşte bine. 

Peroxidul de hidrogen

Îţi poţi prepara acasă chiar şi o apă de gură, pentru albirea dinţilor. Amestecă apa de gură cu o jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen şi clăteşte-te cu ea în fiecare dimineaţă, conform www.sfatulmedicului.ro.

Loading...