Există două tipuri de boală hepatică grasă: boală hepatică indusă de alcool şi boala hepatică nonalcoolică. Dar problema se poate rezolva prin dietă. Îţi prezentăm alimente bune pentru ficat gras pe care trebuie să le mănânci.


Alimente pentru ficat gras

Statisticile arată că o treime din adulţi suferă de ficat gras. Acest lucru poate duce la insuficienţă hepatică. O problemă majoră o reprezintă dieta greşită şi consumul de alcool. Dacă suferi de ficat gras, trebuie să începi să consumi imediat aceste alimente:

Dieta pentru ficat gras

Dieta pentru boala hepatică grasă include: o mulţime de fructe şi legume, plante cu conţinut ridicat de fibre (leguminoase şi cerealele integrale), puţin zahăr, sare, grăsimi trans, carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi saturate.

Cafeaua scade enzimele hepatice anormale

Cofeina pare să reducă mult cantitatea de enzime hepatice anormale la cei cu risc de boli hepatice.

Legumele verzi previn acumularea de grăsimi

Broccoli este cea mai bună legumă pentru ficatul tău. Mai poţi opta şi pentru spanac, varza de Bruxelles şi salata creaţă. Este indicat să consumi legumele sau zarzavaturile verzi în stare crudă, cu zeamă de lămâie.
Tofu reduce acumularea de grăsimi

Proteina din soia poate reduce acumularea de grăsimi în ficat. O sursă bună de proteine de soia este tofu, un produs scăzut în grăsimi şi bogat în proteine.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Dieta keto, meniu pe zile. Cum slăbeşti prin cetoză

8 semne că ţi-ai obosit sufletul, nu corpul

 

 

Loading...