Trecerea timpului nu iartă pe nimeni, dar există modalităţi prin care procesul de îmbătrânire poate fi încetinit. Alimentaţia este foarte importantă. Alege produsele care-ţi prelungesc tinereţea şi ţine-le departe pe cele care accelerează degradarea. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!


Sarea face pungi sub ochi. Prea multă sare duce la retenţie de apă, la creşterea tensiunii arteriale şi la boli cardiovasculare. Sodiul în exces duce la mâini şi picioare umflate, pungi sub ochi, oboseală cronică şi dereglări ale ritmului cardiac. În loc de sare, foloseşte ierburi aromatice şi condimente. Tarhonul e un bun înlocuitor al sării.
Excesul de vin, nociv pentru piele. Alcoolul deshidratează şi îmbătrâneşte celulele pielii, prin urmare atenţie la excese. Este recomandat un singur pahar de vin pe zi, vinul roşu fiind o sursă bună resveratrol, cu rol antioxidant. În cantitate mică, vinul are efect relaxant şi dă o stare de bine, accelerând metabolismul şi îmbunătăţind digestia. Excesul de vin, pe termen lung, poate afecta buna funcţionare a ficatului şi produce disfuncţionalităţi la nivelul tractului digestiv.
Cereale rafinate, mai puţin hrănitoare. Cerealele rafinate trec printr-un proces tehnologic prin care îşi pierd o bună parte din proprietăţile nutritive. Textura lor este mai fină şi culoarea mai deschisă, dar conţin mai puţine fibre alimentare, fier şi vitamine din complexul B. Înlocuieşte pâinea albă, pastele şi orezul alb cu cereale integrale, care îţi vor îmbunătăţi digestia şi îţi vor asigura energie şi saţietate pe parcursul zilei.  
Dulciurile înmulţesc ridurile. Consumul frecvent de dulciuri creşte nivelul zahărului din sânge, lucru care afectează producţia de colagen. Pielea ta va căpăta un aspect îmbătrânit şi va fi predispusă ridurilor mai devreme. Cel mai mult va avea de suferit silueta, întrucât dulciurile, produsele de patiserie şi alimentele care conţin zahăr rafinat se vor transforma în colăcei inestetici. Încearcă să înlocuieşti deserturile cu fructe, însă nu abuza nici de acestea.

23-sanatate-01-coperta-1-ok-cf46.jpg

Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Ce boli trădează durerile articulare
 
 
Loading...