După vârsta de 45 de ani există un set de analize care ar trebui făcute anual, pentru că pot apărea anumite probleme de sănătate.


Analiza glucozei: pentru diabet zaharat

Diabetul zaharat este cauzat de un exces de zahăr în sânge, iar pentru depistarea acestuia este necesară măsurarea glicemiei. Dacă este mai mică de 110 mg / dl, nu există diabet sau prediabet. Poţi aștepta între 1 și 3 ani, pentru a reînnoi testul.

În schimb, în cazul în care se află între 1,10 g/l și 1,25 g/l se pune diagnosticul de prediabet. Trebuie luate măsuri în ceea ce priveşte schimbarea stilului de viaţă, iar testul trebuie să fie reînnoit un an mai târziu.

Dacă măsurarea este mai mare sau egală cu 1,26 mg / dL, poate fi vorba de diabet zaharat de tip 2. Dar este necesar pentru a confirma diagnosticul.

Profilul lipidic

Colesterolul este o grăsime importantă pentru buna funcționare a organismului, dar, în exces, crește riscul de boli cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral), mai ales după 45 de ani. Pentru a afla dacă ai colesterol ridicat, este necesar un test de sânge numit profilul lipidic.

Aceasta permite determinarea colesterolului „rău“, care în mod ideal ar trebui să fie mai mic de 1,5 g/l, dar și a celui „bun“ (HDL), care trebuie să fie mai mare de 0,4 g/l pentru bărbați și 0, 5 g/l pentru femei. Doza de  trigliceride  trebuie să fie mai mică de 1,5 g/l.

Află pe clicksanatate.ro ce alte investigații medicale sunt indicate după 45 de ani!

Vinul roşu elimină grăsimile acumulate în ficat

De ce să înlocuieşti zahărul cu miere de albine

 
 
Loading...