Ananasul este un leac bun pentru diverse afecțiuni, dar și în diete, apreciat pentru gustul dulce, dar și pentru proprietățile sale.


Ananasul, bun pentru sănătate, eficient în diete

Ananasul este recomandat în diverse diete

Fructul este bogat în numeroși nutrienți, conține cele mai importante vitamine, 16 minerale și oligoelemente. Deoarece stimulează producția de serotonină, ananasul susține buna dispoziție. Pentru cei care urmează o cură de slăbire, ananasul face parte dintre alimentele recomandate de terapeuți, dar dieta nu trebuie prelungită prea multă vreme.

Ananasul alungă răceala

Dacă ați răcit, dacă aveți febră și tușiți sau vă doare gâtul, sucul de ananas vă este de mare folos. El scade temperatura și degajă bronhiile pline de secreții.

Deoarece conține bromelaină, o importantă substanță activă, terapeuții naturiști recomandă sucul de ananas pentru combaterea tusei și a durerii în gât.

Ananasul reduce tensiunea arterială

Pentru cei care au probleme cu sistemul circulator, ananasul este un leac. Enzimele conținute de fruct reduc tensiunea arterială și subțiază sângele, prevenind astfel periculoasele depuneri de pe pereții arterelor.

Ananasul activează tranzitul intestinal

După o masă copioasă, dacă ați consumat multă carne și alimente grase, câteva bucățele de ananas vă ușurează digestia. Nutriționiștii susțin că bromelaina din compoziția fructului descompune proteinele și acitvează tranzitul intestinal.

Cum recunoști un ananas bine copt

Este important ca fructul să fie copt, căci atunci ananasul conține substanțele active, răspândește o aromă intensă la codiță și coaja lui de culoare galben-roșiatică este uniformă. În acest caz, știm că fructul este bine copt.

Ananasul conține vitamine din complexul B

Ananasul este bogat în vitamine din complexul B, care hrănesc pielea, părul, revigorează nervii și tot organismul. Dacă ștergem fața cu o cotonetă de bumbac îmbibată în suc de ananas, vom constata că petele se estompează.

Dacă ne hotărâm să cumpărăm un ananas, este bine să știm despre cotorul acestui fruct care trebuie consumat. În cotor se găsește cea mai mare cantitate de bromelaină și de aceea nu se aruncă.

 
 
Loading...

Alte articole